Mene Etusivulle
Mene Etusivulle
29.5.2020

UUTINEN

Kurkku on kotitalouksiemme toiseksi suosituin vihannes

Tuo raikas ja helppo syötävä päätyy useimmiten salaattimme joukkoon tai voileipiemme päälle, mutta sen käyttöön on myös monia muita mahdollisuuksia. Pyöräytä terveysvaikutteitakin sisältävästä vihreästä herkusta vaikka pesto ja mausta pöytävesi kurkkuviipaleilla ja lempiyrtilläsi. Tiesihän, että myymälöissämme myytävä Härkälän kurkku on paitsi herkullista, myös lähiruokaa Köyliön Tuiskulasta!KURKKUKORIANTERIPESTO1 ruukku korianteria 1 keskikokoisen kurkun kuoret 50 g mantelilastuja 2 valkosipulinkynttä 1 dl oliiviöljyä ripaus suolaa ja mustapippuria Kuori kurkku ja raasta valkosipuli. Laita kurkun kuoret ja raastettu valkosipuli sekä muut ainekset astiaan ja surauta sauvasekoittimella tahnaksi. Anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Nauti pesto paahdetun leivän päällä. Halutessasi voit viipaloida jäljelle jääneen kurkun peston päälle ja pyöräyttää lisäksi mustapippuriaKURKKU-PIPARJUURIKASTIKE KALALLE1/2 kurkku 1 prk ranskankermaa (200 g) 1 tl piparjuuritahnaa 1 tl sitruunan mehua ripaus suolaa ja mustapippuria Paloittele kurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kurkku sekä muut ainekset yhteen ja laita kastike maustumaan jääkaappiin hetkeksi. Tarjoile kalan kanssa.KESÄVESI KURKULLAViipaloi kourallinen kurkkua kannulliseen viileää vettä. Lisää joukkoon haluamaasi yrttiä, esimerkiksi minttua, korianteria tai basilikaa.

KATEGORIAT

  • Uutiset